• UNION
  Mesto dobrih saveta

  Saznajte kako da vam kućni aparati funkcionišu efikasno i bez problema.

  Union - Saveti za svaki dan 1920x800 1
 • Mali trikovi
  za lepšu svakodnevicu

  Pružamo vam savete koji će vam pomoći da upotpunite svoj životni prostor.

  Union - Saveti za svaki dan 1920x800 2
 • Kvalitetniji život
  u vašem domu

  UNION saveti – Unesite novu energiju, novu svežinu i novo iskustvo u svoj dom.

  Union - Saveti za svaki dan 1920x800 3

SAVETI ZA SVAKI DAN

Bojler toplotne pumpe – Vaše pravo na uvek čistu i toplu sanitarnu vodu

UNION Energy toplotna pumpa za proizvodnju i skladištenje sanitarne vode (bojler toplotna pumpa ) ujedno je pogodna i za efikasno odvlaživanje prostorije. Ona može biti smeštena u vešernici ili garderobi.

UNION electronics Bojler toplotne pumpe - Vaše pravo na uvek čistu i toplu sanitarnu vodu 1

Tokom procesa proizvodnje sanitarne tople vode, uređaj snižava ambijetalnu temperaturu u prostoriji, istovremeno vršeći odvlaživanje prostorije. Najveća korist od procesa odvlaživanja ispoljava se u periodu visoke vlažnosti vazduha.

Bojler toplotna pumpa za proizvodnju tople vode za sanitarnu upotrebu, jedan je od najekonomičnijih sistema zagrevanja vode za potrebe domaćinstva. Korišćenjem energije vazduha, kao besplatnog i obnovljivog izvora, uređaj se svrstava u grupu visokoefikasnih, uz male troškove održavanja. Union Energy All In One bojler toplotna pumpa, dizajnirana je za efikasnu proizvodnju sanitarne tople vode za domaćinstva.

Kao prilagodljiv i dizajnerski uređaj, bojler toplotna pumpa može biti montirana unutar ili izvan objekta.

Efikasniji je i do 3 puta u odnosu na uređaje iste namene koje pokreće gas ili električni grejač, a može se kombinovati i sa sistemom zagrevanja putem solarnih panela.

Zbog svega navedenog, All In One bojler toplotna pumpa u značajnoj meri redukuje troškove korisnika. Prosečna temperatura zagrejane vode dostiže 55°C, a maksimalna temperatura može dostići čak 75°C.

UNION Energy bojler toplotne pumpe – Manji troškovi, veća količina zagrejane vode

Kao primer svih navedenih prednosti bojler toplotnih pumpi, uzmimo model UNION Energy bojler toplotne pumpe – NL-FR1.0/EN150.

Rezervoar kapaciteta od čak 150 litara, predstavlja idealno rešenje u snabdevanju toplom sanitarnom potrošnom vodom višečlanog domaćinstva. Ova toplotna pumpa pruža višestruku uštedu električne energije i značajno veću količinu zagrejane vode u odnosu na standardne električne ili plinske bojlere. Uz to, standardni bojleri su po pravilu manjih zapremina i za obezbeđivanje snabdevanja kupatila i kuhinje najčešće je potrebno ulaganje u dva takva uređaja. Znajte da se upravo na ovaj način troškovi domaćinstva na godišnjem nivou dodatno i u značajnoj meri povećavaju.

Prosečna potrošnja UNION Energy modela, tokom procesa zagrevanja u kontinuitetu, iznosi 470W, što je ekvivalentno potrošnji približno 5 standardnih sijalica. U poređenju sa standardnim električnim bojlerom, ostvaruje se 4-5 puta manja potrošnja električne energije, čime se početno ulaganje isplati u vrlo kratkom roku.

Dugotrajnost i održivost garantuje pocinkovani lim i elektrostatički premaz kućišta, digitalno automatsko zavarivanje i tretman 12-slojnim premazom, što predstavlja najviši standard kvaliteta izrade. Izolacionom tehnologijom mikroporozne pene postiže se visokoefikasno zadržavanje toplote vode za nesmetanu upotrebu u narednih 48 sati – bez potrebe za dodatnim zagrevanjem.

Prednosti UNION Energy bojler toplotnih pumpi

UNION electronics Bojler toplotne pumpe - Vaše pravo na uvek čistu i toplu sanitarnu vodu 2Pored gorenavedenih, UNION Energy bojler toplotne pumpe nude vam i brojne druge prednosti:

 • Kompaktan dizajn. Posebno dizajniran uređaj, svedene i elegantne strukture, za proizvodnju sanitarne tople, pogodan je za instalaciju u unutrašnjosti objekta;
 • Ekološka i ekonomična opcija. Najefikasnija i najekonomičnija alternativa bojlerima koje pokreću fosilna goriva ili električna energija. Korišćenjem obnovljivog izvora energije iz vazduha troši se mnogo manje električne energije bez direktne emisije ugljen dioksida (CO2);
 • Višenamenska upotreba. Specijalni dizajn ulaznih i izlaznih priključaka za vazduh čine jedinicu prilagodljivom različitim vrstama konekcija. Zahvaljujući različitim načinima instalacije, UNION Energy bojler toplotne pumpe mogu raditi samo kao toplotne pumpe, ali isto tako može ubacivati i svež vazduh, raditi kao odvlaživači ili uređaji za oporavak energije.
 • Otpornost i izdržljivost. UNION Energy bojler toplotne pumpe otporne su na manje eksplozije, topljenje na visokim temperaturama, kiseline i koroziju. Poseduju i antibakterijsku zaštitu, a takđe ih odlikuje izdržljivost pod velikim pritiskom.
 • Dvosmerna advekciona tehnologija razmene toplote. Sveobuhvatna i izuzetno efikasna razmena toplote.

Unesite novu energiju u vaš dom. Unesite UNION Energy.

Možda će vam biti zanimljivo

UNION electronics Bojler toplotne pumpe - Vaše pravo na uvek čistu i toplu sanitarnu vodu 1
UNION electronics - Zašto bi (skoro) svako domaćinstvo trebalo da ima toplotnu pumpu 1
UNION electronics - Prednosti mašine za pranje sudova u odnosu na ručno pranje 1
UNION electronics - Uklanjanje fleka sa odeće 1
UNION electronics - Naučite decu zdravoj ishrani od malih nogu 1