• UNION Energy
    Vaš prijatelj tokom cele godine

    Kada poželite više od običnog komfora, vreme je za split toplotne pumpe.

    Union electronics toplotne pumpe monoblok 1920x800

Split toplotne pumpe – Vaši saveznici i leti i zimi

Split toplotne pumpe predstavljaju sistem sa dve razdvojene, ali medjusbno uskladjene jedinice, pri čemu kompaktna spoljašnja jedinica sadrži kompresor, isparivač I ventilator, dok unutrašnja jedinica, poznatija i kao hidromodul ili hidrobox, sadrži izmenjivač, cirkulacionu pumpu, ekspanzioni ventil, i opciono električni grejač. Dve jedinice povezuju instalacije kroz koje cirkuliše rashladno sredstvo. Prednost split toplotnih pumpi je činjenica da je proces zagrevanja/hladjenja vode izmešten u unutrašnju jedinica (hidromodul), pri čemu je izbegnuta mogućnost smrzavanja sistema.

Njihov osnovni princip rada je isti kao i kod monoblok toplotnih pumpi. Dakle, split toplotne pumpe apsorbuju energiju iz spoljašnjeg izvora energije premeštajući je, preko hidromodula, u objekat (dom ili radno mesto) koji je potrebno rashladiti, odnosno ugrejati. Osnovni zadatak ovog tipa toplotnih pumpi jeste držanje temperature u određenom objektu u adekvatnom opsegu tokom cele godine, bez obzira na to da li će njihova funkcija biti hlađenje (leto) ili grejanje (zima).

UNION Energy split toplotne pumpe – Efikasnost i komfor

Želja za alternativnim načinima i rešenjima za grejanje i hlađenje iznedrila je toplotne pumpe. Možda su ovi uređaji i dalje enigma za pojedine ljude, ali u pitanju su aparati koji apsolutno prednjače kada su u pitanju energetska efikasnost i komfor.

UNION Energy vam nudi jedinstvene i ekonomične split toplotne pumpe idealne za svaki dom. Naše savremene toplotne pumpe pružaju vam veću uštedu energije, ali i veću energetsku efikasnost uz niže operativne troškove i znatno manju emisiju štetnih gasova u odnosu na tradicionalne sisteme.

Pored grejanja i hlađenja, naše split toplotne pumpe se mogu iskoristiti za pripremu tople potrošne vode. Izaberite jedan od najefikasnijih vidova grejanja/hlađenja već danas. Izaberite udobnost koju ste oduvek hteli da imate uz UNION Energy split toplotne pumpe.

Split toplotna pumpa NL-C4BFII-R

NL-C4BFII-R

Split toplotna pumpa

Zima ili leto – njima je svejedno! Kvalitetna split toplotna pumpa koja u toplom periodu može funkcionisati kao klima, a u hladnijem periodu kao uređaj koji vam pruža idealnu toplinu u stanu, kući ili na poslu.