• UNION
  Mesto sigurne kupovine

  Vaše poverenje naša je obaveza da maksimalno zaštitimo sve vaše podatke.

  UNION - Opšti uslovi 1920x800

PRINCIPI ZAŠTITE PODATAKA  

„UNION Electronics“ pristupa zaštiti vaših podataka veoma ozbiljno. Vaši podaci biće obrađeni vrlo pažljivo i strogo u skladu sa važećim zakonom o zaštiti podataka i drugim propisima. Za zaštitu naše veb lokacije od rizika koji su prisutni prilikom obrade ličnih podataka preduzete su organizacione i tehničke sigurnosne mere. UNION Electronics“ koristi tehnički najnovije mere zaštite kako bismo zaštitili vaše podatke

„UNION Electronics“ evidentira svaku upotrebu naše veb lokacije u cilju otklanjanja grešaka i razjašnjavanja bezbednosnih incidenata. Poštujući vašu privatnost, vaše podatke obrađujemo samo onda kada imamo dozvolu da to učinimo. Podrazumeva se da nam dozvolu za obradu vaših podataka takođe možete dati tako što ćete prihvatiti obradu podataka na našoj veb lokaciji. U drugim slučajevima, vaše podatke obrađujemo zbog toga što nam je to zakonom dozvoljeno. Takođe, vaše podatke možemo obraditi onda kada za to imamo legitiman interes.

Naša veb lokacija može da sadrži veze ka drugim veb lokacijama, koje mi ne obezbeđujemo. UNION Electronics“ nema uticaja na to kako se vaši podaci obrađuju na ovim veb lokacijama, niti na njihovo poštovanje odredaba zakona o privatnosti.

PREZENTACIJA VEB LOKACIJE I EVIDENTIRANI PODACI     

Da bismo prikazali veb lokaciju na vašem internet pregledaču, „UNION Electronics“ koristi različite tehničke uređaje kako bi obezbedio da sav sadržaj (tekst, fotografije, vizuali…) uvek bude ažuriran. Da bismo obezbedili da se vaše korisničko iskustvo, naročito brzina učitavanja veb lokacije, poboljšava u svakom trenutku, takođe koristimo pružaoce tehničkih usluga koji nam omogućavaju da pružimo sadržaj potreban za prezentaciju veb lokacije (tzv. „mreže za isporuku sadržaja“ odnosno CDN). Ovi pružaoci tehničkih CDN usluga postupaju u naše ime i obavezani su našim uputstvima u okviru odgovarajućih ugovora. Podaci prikupljeni na ovaj način koristiće se samo za prikaz sadržaja veb lokacije na vašem internet pregledaču i biće izbrisani odmah nakon privremenog skladištenja u opsegu pružanja usluge. Iz tehničkih razloga, svaki put kada vaš internet pregledač pristupi našoj veb lokaciji on automatski šalje informacije našem veb serveru (tj. evidentirane podatke).

Evidentirani podaci ne sadrže lične podatke. „UNION Electronics“ analizira evidentirane podatke samo kako bi otklonio nedostatke u radu naše veb lokacije ili razjasnio bezbednosne incidente. Ove evidentirane podatke skladištimo na neodređeno vreme. Možda ćemo morati da prikupimo IP adresu uređaja, kao i evidentirane podatke, kako bismo ispravili greške ili sačuvali dokaze koji se odnose na bezbednosne incidente. Ove podatke brišemo onda kada je greška ispravljena ili kada je bezbednosni incident u potpunosti razjašnjen ili kada prvobitna namena obrade više ne postoji zbog drugih faktora. U slučaju bezbednosnog incidenta, evidentirane podatke možemo proslediti nadležnim istražnim organima, u zavisnosti od slučaja, u meri u kojoj je to dozvoljeno i neophodno. Takve evidentirane podatke skladištimo odvojeno od drugih prikupljenih podataka koji se odnose na upotrebu naše veb lokacije.

KONTAKT INFORMACIJE

Ukoliko nas kontaktirate na osnovu naše kontakt stranice na veb lokaciji, da bismo mogli da obradimo vaš konkretan zahtev kada nam se na taj način obratite, možemo od vas zatražiti da navedete lične podatke. To uključuje vaše ime i adresu e-pošte i druge podatke. Opciono možete navesti poštansku adresu i/ili broj telefona. Tražene podatke prikupljamo kako bismo mogli da odgovorimo na vaš zahtev na odgovarajući način.

Lični podaci koje nam prosleđujete na ovaj način „UNION Electronics“ koristi isključivo u svrhu za koju nam ih dostavljate kada nas kontaktirate. Ovi podaci se neće koristiti u druge svrhe, niti će se prenositi trećim licima bez vašeg izričitog pristanka.

KORIŠĆENJE VEB LOKACIJE OD POSLOVNIH PARTNERA

„UNION Electronics“ svojim poslovnim partnerima pruža različite usluge i informacije kako bi olakšao komercijalne odnose. Pored informacija o proizvodima i marketinških materijala, naši partneri dobijaju i pristup sveobuhvatnom spektru usluga vezanih za saradnju putem naše veb lokacije.

Kada koristite našu veb lokaciju kao poslovni partner, „UNION Electronics“ obrađuje samo osnovne podatke partnera, uključujući istoriju prethodnih komercijalnih odnosa, kao i lične podatke u sadržaju koji nam stavljate na raspolaganje. Na vaš zahtev, pružamo informacije o podacima koje čuvamo o vama. Takođe „UNION Electronics“ će, na vaš zahtev, ispraviti netačne informacije ili izbrisati informacije koje čuvamo o vama, pod uslovom da nam zakonske obaveze da zadržimo određene informacije ne zabranjuju navedeno brisanje podataka.

„UNION Electronics“ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

„UNION Electronics“ štiti vašu privatnost prilikom obrade ličnih podataka. Lične podatke koje dobijamo, a koji su prikupljeni tokom vaše posete našoj odgovarajućoj stranici na društvenim mrežama (Facebook ili Instagram), obrađujemo poverljivo i isključivo u skladu sa zakonskim odredbama i drugim propisima.

Za obradu vaših podataka putem naše stranice na društvenim mrežama odgovoran je odgovarajući operater veb stranice društvene mreže, zajedno sa nama. U meri u kojoj se obrada ovih podataka odvija u našoj oblasti odgovornosti, na raspolaganju smo vam za sva pitanja koja se tiču zaštite podataka i ostvarivanja vaših prava u skladu sa podacima iz ovih informacija o zaštiti podataka.

Servis društvenih mreža obrađuje vaše lične podatke čim koristite našu stranicu na odgovarajućoj društvenoj mreži. Obrada podataka povezuje se sa sledećim procesima upotrebe:

 • Pregled stranice, poruke ili video snimka na stranici;
 • Prijava na stranici ili odjava sa nje;
 • Označavanje stranice ili poruke opcijama „Sviđa mi se (Like)“ ili „Više mi se ne sviđa“ ili slične funkcije;
 • Preporučivanje stranice u poruci ili komentaru;
 • Komentarisanje, deljenje ili odgovor na poruku na stranici (uključujući vrstu odgovora);
 • Skrivanje dodataka stranici ili prijavljivanje neželjenih poruka;
 • Na drugoj veb lokaciji kliknite na pružaoca usluga društvenih medija ili na veb lokaciji van pružaoca usluga društvenih medija kliknite na vezu koja vodi do te stranice.
 • Pređite mišem preko imena ili slike profila stranice da biste videli pregled sadržaja stranice.
 • Koristite funkcije pružaoca usluga društvenih medija, kao što su veb lokacija, broj telefona ili bilo koje drugo dugme na stranici.

„UNION Electronics“ nema nikakav uticaj na obradu podataka od strane pružaoca usluga društvenih medija nakon ankete.

Kako obrađujemo podatke

Na veb lokaciji koju obezbeđujemo preko pružaoca usluga društvenih medija, pružalac usluga društvenih medija pruža nam pristup sledećim kategorijama podataka:

 • Pristup statističkim analizama koje pružaju informacije o korišćenju naše veb lokacije na društvenim medijima. Analize koje su nam vidljive ne omogućavaju nam da pojedinačno analiziramo korisničko ponašanje pojedinaca. Možemo videti samo zbirne podatke (kao što su broj poseta, sviđanja, pratilaca, region porekla, starosna grupa, pol itd.), koji nam govore o našoj publici i upotrebi naše veb lokacije na društvenoj mreži.
 • „UNION Electroncis“ može postaviti ciljnu grupu kojoj želi da predstavimo veb lokaciju na društvenim mrežama ili pojedinačne objavljene članke. Postavka se zasniva na opštim parametrima (npr. starosna grupa, jezik, region, interesovanja), koji se mogu koristiti za usklađivanje našeg sadržaja sa određenim grupama. Ne možemo da se obratimo ili da identifikujemo osobe na osnovu podataka koje nam je pružio pružalac usluga društvenih medija.
 • Ako nas kontaktirate direktno putem pružaoca usluga društvenih medija ili komunicirate s nama na bilo koji drugi način i svesno nam dostavite lične podatke (npr. direktno umrežavanje sa našom veb lokacijom na društvenim medijima), takve podatke čuvamo i obrađujemo u svrhe za koje ste nam ih dostavili.
 • Ove podatke obrađujemo isključivo u svrhu predstavljanja sadržaja na našoj veb lokaciji na društvenim medijima ciljnoj grupi i radi boljeg razumevanja i optimizacije korišćenja naše veb lokacije na društvenim medijima.

„UNION Electronics“ ne može uticati na obradu podataka od strane pružaoca usluga društvenih medija.

KOJE VRSTE KOLAČIĆA (COOKIES) KORISTIMO

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se čuvaju u posebnoj oblasti memorije vašeg pregledača. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili prenošenje virusa na računar. Kolačići se postavljaju kada posetite našu veb lokaciju ili kada tzv. piksel-kôd / veb oznaka za praćenje prouzrokuje postavljanje kolačića. Međutim, kolačiće može da čita samo veb server sa istog domena sa kog su prvobitno postavljeni.

Našu veb lokaciju takođe možete pregledati bez kolačića. Da biste sprečili upotrebu kolačića od strane vašeg internet pregledača, možete deaktivirati upotrebu kolačića u postavkama vašeg internet pregledača i izbrisati kolačiće koji su već postavljeni. Informacije o tome kako da deaktivirate i izbrišete kolačiće u pregledaču možete pronaći u funkcijama pomoći u okviru internet pregledača. Međutim, deaktivacija/brisanje kolačića može dovesti do toga da pojedine funkcije na našoj veb lokaciji više ne funkcionišu očekivano. Osim toga, deaktivacija/brisanje kolačića uticaće samo na internet pregledač koji tom prilikom koristite. Zbog toga, deaktivacija/brisanje kolačića mora da se ponovi za sve druge internet pregledače.

Kolačići sesije

U okviru pružanja usluga naše veb lokacije koristimo kolačiće koje skladištimo na vašem uređaju kada posetite našu veb lokaciju i koji se uvek brišu automatski kada zatvorite internet pregledač (tj. zatvorite program). To nam omogućava da vam pružimo razne funkcije na našoj veb lokaciji koristeći podatke u kolačićima.

Dole navedene kolačiće sesije, koje koristimo za određene funkcije, a koji ne sadrže lične podatke, koristimo u sledeće svrhe:

 • obezbeđivanje reprodukcije video ili audio sadržaja bez problema (na primer, reprodukovanje video snimaka sa platformi YouTube ili drugoj video platformi);
 • poboljšanje prilagođenosti korisniku i merenja statističkog opsega.

Kolačići sesije automatski se brišu nakon što se internet pregledač zatvori, ali najkasnije na kraju radnog veka odgovarajućeg kolačića.

Trajni kolačići

Trajni kolačići su kolačići koji ostaju sačuvani na vašem uređaju, čak i nakon što zatvorite internet pregledač. Informacije u ovim kolačićima koristimo da bismo vam obezbedili pogodne funkcije na našoj veb lokaciji, ali i da bismo prikupili informacije o vašem korisničkom ponašanju na našoj veb lokaciji, stoga ove podatke „UNION Electronics“ koristi kako bi poboljšao našu veb lokaciju (npr. za otkrivanje grešaka).

Trajni kolačići sa ličnim podacima za prikupljanje informacija o vašem korisničkom ponašanju obrađuju se isključivo uz vaš pristanak koji nam možete dati prvi put kada posetite našu veb lokaciju putem zaglavlja za praćenje koje je tamo prikazano. U bilo kom trenutku možete opozvati svoj pristanak na obradu informacija o vašem korisničkom ponašanju brisanjem svih kolačića postavljenih u vašem internet pregledaču.

Podaci iz trajnih kolačića čuvaju se do isteka roka odgovarajućeg kolačića ili dok ne izbrišete kolačić.

VEB ANALITIKA U KORIŠĆENJU KORISNIČKIH PROFILA

„UNION Electronics“ koristi alatke za veb analitiku u svrhu oglašavanja, istraživanja tržišta i dobijanja povratnih informacija od strane korisnika o dizajnu naše veb lokacije (i, ako je primenljivo, biltena).

U ove svrhe koristimo kolačiće za analizu i/ili JavaScript za prikupljanje i obradu podataka o korišćenju koji se odnose na vašu posetu našoj veb lokaciji i vašu upotrebu veza u biltenu (ako je dostupan). Prikupljanje vaših podataka o korišćenju i kreiranje profila upotrebe na osnovu njih vrši se pomoću ID-a kolačića. Vaša IP adresa se ne prikuplja ili se pretvara u anonimnu odmah nakon prikupljanja. Stoga nije moguće direktno otkriti vaš identitet na osnovu korišćenog ID-a.

MARKETING

„UNION Electronics“ na veb lokaciji koristi razne marketinške alatke. Ove marketinške alatke omogućavaju nam da vam pružimo informacije o našim proizvodima na našoj i drugim veb lokacijama koje bi vam mogle biti zanimljive tokom korišćenja naše veb lokacije. U tu svrhu prikupljamo i obrađujemo podatke o vašem ponašanju prilikom posete našoj veb lokaciji, kao što su posećene stranice, obrasci navigacije i slični podaci. Prikupljanje vaših podataka o korišćenju vrši se pomoću ID-a kolačića i drugih tehnologija, pri čemu se podaci čuvaju.

„UNION Electronics“ pribavlja vaše lične podatke, uključujući i IP adresu, i koristi ihe za:

 • Google reklamiranje;
 • Google analitiku;
 • Facebook Pixel;
 • Facebook reklamiranje;
 • Instagram rekamiranje;

Ove marketinške alatke bazirane su na principu da postavljamo oglase koji su relevantni za korisnike na našoj veb lokaciji i na veb lokacijama trećih strana, koji mogu poboljšati izveštaje o uspešnosti kampanje i koji sprečavaju da korisnik vidi iste oglase više puta. Pored toga, možemo takođe da zabeležimo da li su zahtevi za oglase uspešno plasirani (konverzije).

Kada posetite našu veb lokaciju, vaš internet pregledač automatski uspostavlja direktnu vezu sa serverom odgovarajućeg pružaoca usluga. Kroz ovu integraciju, pružalac usluge dobija informaciju da je došlo do pristupa relevantnom delu naše veb lokacije ili da smo kliknuli na oglas i prenosi nam odgovarajuće procene.

Ako ste se registrovali za uslugu odgovarajućeg pružaoca usluga, ovaj pružalac usluga može da dodeli posetu vašem nalogu. Čak i ako se niste registrovali kod odgovarajućeg pružaoca usluga ili ako se niste prijavili, vaša IP adresa će se tehnički proslediti pružaocu usluga u okviru gore navedenog tehničkog postupka, ako je to potrebno za tehničko pružanje usluge.

Takođe, „UNION Electronics“ koristi tehnologiju kako bi poboljšao kvalitet oglasa. To uključuje da se oglasi prikazuju samo korisnicima koji su potencijalno zainteresovani za naše oglašene proizvode i usluge ili korisnicima sa određenim, ali apstraktnim funkcijama (tzv. „prilagođena publika“).

VAŠA PRAVA

 • Vaše pravo na informacije o vašim podacima: Na vaš zahtev, dostavićemo vam informacije o vašim podacima koje posedujemo.
 • Vaše pravo da ispravite i upotpunite svoje podatke: Ispravićemo netačne podatke o vama ako nas o tome obavestite. Upotpunićemo nepotpune podatke ako nas o tome obavestite, pod uslovom da su ti podaci neophodni za namensku obradu vaših podataka.
 • Vaše pravo da obrišete svoje podatke: Na vaš zahtev, obrisaćemo vaše podatke koje posedujemo. Neki podaci biće obrisani samo u zavisnosti od definisanog perioda zadržavanja, ako u određenim slučajevima zakon nalaže da zadržimo podatke ili ako su nam podaci potrebni da bismo ispunili ugovorne obaveze prema vama.
 • Vaše pravo da blokirate podatke: U odgovarajućim, zakonski određenim slučajevima, blokiraćemo vaše podatke ako želite da to učinimo. Blokirani podaci se dalje obrađuju u vrlo ograničenoj meri.
 • Vaše pravo da povučete saglasnost: U svakom trenutku možete povući saglasnost za obradu vaših podataka, pri čemu će se to odnositi na budući period. To ne utiče na zakonitost obrade vaših podataka sve do trenutka kada je vaša saglasnost povučena.
 • Vaše pravo na prigovor na obradu vaših podataka: Prigovor na obradu vaših podataka možete uložiti u bilo kom trenutku, pri čemu će se to odnositi na budući period, ukoliko vaše podatke obrađujemo na osnovu jednog od pravnih obrazloženja navedenih u članu 6 (1e ili 1f) Uredbe (EU) 2016/679. U slučaju da uložite prigovor, prekinućemo obradu vaših podataka, pod uslovom da ne postoje ubedljive i legitimne osnove za dalju obradu. Obrada vaših podataka u svrhu direktnog marketinga za nas nikad ne predstavlja ubedljivu i legitimnu osnovu.
 • Vaše pravo na prenosivost podataka: Na vaš zahtev, možemo vam staviti određene informacije na raspolaganje u strukturisanom, često korišćenom formatu čitljivom na računaru.
 • Vaše pravo na žalbu regulatornom organu: Žalbu koja se odnosi na zaštitu podataka možete podneti organu za zaštitu podataka. Da biste to učinili, obratite se organu za zaštitu podataka nadležnom za vaše mesto boravka ili organu za zaštitu podataka pod čijom smo mi nadležnošću.