• Prava vrednost dobrih stvari

  UNION veš mašine – Higijena, zaštita i nega veša na prvom mestu.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Veš mašina cover 1
 • Neka veš odiše čistoćom i svežinom

  Efikasno i brzo uklanjanje fleka, mrlja i neprijatnih mirisa.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Veš mašina cover 2
 • Maksimalna čistoća - minimalna potrošnja

  Izaberite komfor, kvalitet i nova iskustva uz nižu potrošnju vode i električne energije.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Veš mašina cover 3

VAŠ NOVI ČLAN PORODICE

Stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine nove veš mašine

Kupovina nove veš mašine jeste odluka koja se ne donosi preko noći. To je dugoročna investicija u koju, kada je u pitanju pranje veša, posteljine i garderobe, treba da imate najviše poverenja. Jednostavno, bela tehnika nije nešto što se kupuje svakog dana, zato izbor odgovarajuće veš mašine treba da bude racionalan, pametan, ali i ekonomičan.

UNION electronics - Vaš novi član porodice - Veš mašina 1Jer, kada kupujete veš mašinu, ona postaje vaš novi (tehničko-tehnološki) član porodice o kojem svakako treba voditi računa.

Neki od najvažnijih faktora na koje definitivno morate obratiti pažnju prilikom kupovine mašine za negu veša jesu: prostor za mašinu, lične i porodične potrebe, broj članova domaćinstva i, naravno, finansijska isplativost.

Sigurno je da će se pred vama naći serija nekoliko neizbežnih pitanja: šta je efikasnije – mašina sa gornjm ili prednjem punjenjem, kako da uštedim na računu za struju pri radu veš mašine, da li će sve fleke sa prljavog veša nestati, koliki je nivo buke pri radu mašine i slično.

Zato vam predstavljamo neke od osnovnih faktora za kupovinu mašine za pranje veša koja u celosti odgovara vašim potrebama.

 1. Način punjenja

Prostor na kojem želite da postavite veš mašinu jedan je od najvažnijih faktora pri odabiru, budući da od njega direktno zavise i dimenzije veš mašine koje vama odgovaraju. S tim u vezi, mašine sa gornjim punjenjem imaju manje dimenzije, što znači da su prikladne i za manja kupatila.

S druge strane, mašine sa prednjim punjenjem zauzimaju više prostora, ali su jeftinije od mašina sa gornjim punjenjem i imaju veću energetsku efikasnost. Takođe, ove mašine, poput UNION veš mašine N-6100, manje troše vodu i deterdžent, uz veću brzinu centrifuge, što za sobom povlači brže i jeftinije sušenje.

 1. Kapacitet

Ovde mislimo na kapacitet pranja, odnosno koliko iznosi veličina bubnja. Na tržištu se nalaze modeli koji mogu varirati između 5 kilograma i 11 kilograma, ali za savremenu četvoročlanu porodicu, sasvim su pristojni manji kapaciteti (sa većom efikasnošću) od 6 do 7 kilograma.

Uverite se i sami i probajte UNION veš mašinu N-7121.

Ukoliko imate običaj da češće perete manju količinu veša, veš mašine sa manjim zapreminama bubnja su sasvim u redu. Dok ređe pranje veće količine veša iziskuje i veš mašinu sa većim bubnjem.

Međutim, kolika god bila zapremina bubnja, važno je da nikada ne dođete u situaciju da prepunite veš mašinu sa vešom.

 1. UNION electronics - Vaš novi član porodice - Veš mašina 2Potrošnja struje i energetska efikasnost

Kada govorimo o energetskoj efikasnosti, tu podrazumevamo kojoj energetskoj klasi veš mašine pripadaju. Obavezno pogledajte kakav je energetski rejting veš mašine koju kupujete.

Sigurno je reći da su mašine iz A++ energetske klase blagonaklone prema vašoj struji, budući da troše manje električne energije. Samim tim je i potrošnja vode manja, jer nije potrebna velika energija kako bi se ona zagrejala.

 1. Broj obrtaja centrifuge

Za svaku veš mašinu nesumnjivo se povezuje pojam i termin „centrifuga“. On podrazumeva broj, odnosno brzinu obrtaja u jednom minutu. U praksi se pokazalo da je opseg između 800 do 1.200 obrtaja sasvim dovoljan i pristojan za kvalitetno pranje i savremenu porodicu.

Što je manji broj obrtaja, to će i buka koju mašina proizvodi biti manja.

Obratite pažnju postoji li mogućnost podešavanja brzine obrtaja (regulator), što je naročito važno za osetljiviju tkaninu.

 1. Potrošnja vode

Potrošnja vode, prilikom rada mašine, direktno utiče na potrošnju struje, kako smo već istakli. Ukoliko se troši više energije za zagrevanje vode, to će i potrošnja električne energije biti veća, zato je veoma važno da obratite pažnju i na ovu stavku i da odaberete mašinu za pranje sudova sa manjom potrošnjom vode/struje.

Koliko god da vam se možda na prvu loptu izbor čini komplikovanim, znajte da rešenje i te kako postoji. UNION veš mašine nude idealan balans kvaliteta i povoljne cene, sa kojima ćete uvek imati čist i mirišljav veš. Praktičnost, ekonomičnost i funkcionalnost na jednom mestu.