• Prava vrednost dobrih stvari

  Brza i jednostavna priprema vaših omiljenih jela u krugu porodice.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Šporet cover 1
 • Ukus koji se pamti

  UNION šporeti – Bogatija aroma za više porodičnog uživanja u svakom obroku.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Šporet cover 2
 • Šporeti koji znaju šta volite

  Kvalitetni šporeti koji štede vreme, novac i energiju. UNION – Mesto dobrih izbora!

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Šporet cover 3

VAŠ NOVI ČLAN PORODICE

Novi šporet – novi i kvalitetniji život vaše kuhinje!

Šporet (štednjak) predstavlja centralnu figuru svake kuhinje. Kada opremate stan, a naročito kuhinju, prva stavka treba da vam bude kupovina, odnosno nabavka odgovarajućeg šporeta, jer će od njega umnogome zavisiti i kvalitet hrane koju pripremate.

UNION electronics - Vaš novi član porodice - Šporet 2Naravno, pri odabiru šporeta, cena i kvalitet imaju važnu, ali ne i jedinu ulogu. Kakav je to šporet koji zadovoljava vaše potrebe, ali i vaš budžet? Koje veličine treba da bude, gde ćete ga postaviti, kakve su mu dodatne tehničke osobine i funkcije? Koje gorivo je prikladno za šporet koji želite – struja ili plin? Da li je bolje izabrati električni šporet sa ravnom pločom ili klasičnim ringlama?

Sve su ovo samo neka od pitanja koje treba da imate u vidu pre odabira šporeta koji vama i vašoj porodici vredi (i štedi). Kupovina svakog šporeta je investicija ne samo u jedan uređaj, već u energiju i vreme koje provodite u kuhinji, kao i u kvalitet hrane koju spremate. To je investicija u kvalitet vašeg života.

Zato vam UNION pruža nekoliko važnih saveta pri kupovini novog šporeta.

 1. Obratite pažnju na vrstu šporeta

U suštini, svi šporeti se mogu podeliti na električne i kombinovane šporete.

Postoje dve vrste električnih šporeta:

Šporet sa klasičnim ringlama (klasični električni šporeti). Veoma zahvalni šporeti koji obezbeđuju raspoređivanje toplote, odnosno struje na optimalan i efektan način. Ujedno, ukoliko dođe do kvara, ovi šporeti se veoma lako popravljaju ili zamenjuju (uz istovremene niske troškove). UNION električni šporet W- 60.4 pouzdani je i odan saveznik pri pripremanju vašeg omiljenog obroka.

Šporet sa ravnom pločom. U pitanju su šporeti bez tradicionalnih ringli, već sa ravnom i glatkom površinom (pločom) sa obeleženim konturama ringli. Ozbiljna su konkurencija klasičnim električnim šporetima. Njihova osnovna karakteristika jesu tzv. indikatori toplote koji upravo ukazuju na to da li je ringla uključena ili ne. Ovi šporeti zagrevaju brže nego klasične ringle kod električnih šporeta. Ukoliko želite da postanete vlasnik šporeta sa ravnom pločom, obavezno pogledajte kakvo dno ima vaše posuđe, budući da su ravne ploče najviše kompatibilne sa sudovima koji takođe poseduju ravno dno.

Svi šporeti sa ravnom pločom mogu bili ili indukcijski ili staklokeramički. Staklokeramički električni šporeti su odlično rešenje, budući da na njih možete postaviti bilo koju vrstu šerpe koju posedujete u svom domu. Ujedno, ovi šporeti su prijateljski naklonjeni prema vašem novčaniku, što znači da će vam uštedeti električnu energiju, a samim tim i novac. Zato vam mi od srca preporučujemo jedinstven, kvalitetan i veoma povoljan UNION električni šporet sa keramičkom pločom W-60.0.

Međutim, izbor vašeg šporeta ne mora striktno da bude ograničen ili na šporete sa klasičnim ringlama ili na šporete sa ravnim pločama. Vaše potrebe mogu ispunjavati i tzv. kombinovani šporeti.

U pitanju su šporeti koji kombinuju prednosti plinskih i električnih šporeta, sa najčešće dve električne ringle, kao i dve plinske ringle.

Plinske ringle vam omogućavaju da lakše regulišete temperaturu zagrevanja (kuvanja), a takođe veoma brzo i efikasno zagrevaju. Ujedno, one se jednostavno odvajaju od šporeta i lako čiste. Modeli kombinovanih šporeta sa električnim paljenjem treba da budu vaš izbor broj jedan, budući da je tu eliminisana mogućnost curenja plina. Samim tim, njima se lakše upravlja i rukuje.

 1. Vodite računa o dimenzijama

Nakon što rešite dilemu koja vam vrsta šporeta najbolje „leži“, vreme je da odaberete i pravu veličinu tog šporeta. To, naravno, neposredno zavisi od prostora u kuhinji koji ste namenili za šporet. Dakle, pre kupovine, obavezno se postarajte da imate dovoljno prostora u kuhinji za šporet koji vam odgovara.

Veličina šporeta direktno je srazmerna zapremini rerne. Drugim rečima, ako je kapacitet rerne veći, i šporet će biti veći, a samim tim ćete moći da pripremite i veću količinu namirnica.

 1. UNION electronics - Vaš novi član porodice - Šporet 1Koja rerna vama najviše odgovara?

Veliki broj rerni na današnjim šporetima poseduju brojne funkcije, zahvaljujući kojima možete lakše i brže njima da upravljate.

Generalno posmatrano, postoji 4 vrste rerni: klasične rerne, turbo rerne, parne rerne, kao i kombinovane parne rerne. Klasične rerne peku namirnice na, kao što im naziv kaže, klasičan (tradicionalan) način, uz gornji i donji grejač. Odlični za pečenje peciva.

Drugi naziv za turbo rerne jeste ventilatorske rerne, u kojima topao vazduh, pomoću venitlatora, kruži unutar rerne. Optimalno i ravnomerno se toplota raspoređuje, što znači da vašu omiljenu hranu možete zagrevati sa svih nivoa.

Parne rerne termički obrađuju hranu pomoću pare, uz minimalnu upotrebu vode i masnoća. One su odličan izbor, jer štite i čuvaju neophodne hranljive nutrijente, bez mešanja ukusa i mirisa. Zdrava i ukusna hrana za tili čas.

Naposletku, kombinovane parne rerne funkcionišu tako što kombinuju paru i vruć vazduh i predstavljaju odličan izbor za pečenje bilo kojih namirnica. Obrok mek i sočan iznutra, hrskav i odlično pečen spolja.

Koju god rernu da izaberete, ne možete pogrešiti.

 1. Energetska efikasnost i potrošnja

Verovatno vam je poznato da je šporet jedan od najvećih potrošača električne energije u svakom domaćinstvu. Zato je važno da izaberete onaj šporet koji poseduje optimalnu energetsku efikasnost, ukoliko želite da uštedite – a sigurni smo da želite.

Šporeti koji pripadaju višim energetskim razredima troše manje struje, što znači da imaju veću energetsku efkasnost, odnosno viši stepen štedljivosti. To su šporeti sa energetskom klasom A, kakvi su, uostalom, svi UNION šporeti. Stoga, kada birate UNION, birate pametno i birate ekonomično.

UNION je uvek tu da vam ponudi jedinstvene šporete po izuzetno pristupačnoj ceni za svaku porodicu, bez bojazni od manjka kvaliteta ili efikasnosti. Mi cenimo i negujemo prave vrednosti, zato želimo da iste te vrednosti, uz šporete koji vas povezuju i čine bližim, implementiramo i u vaš dom.

UNION – Prava vrednost dobrih stvari.