• Prava vrednost dobrih stvari

  Odličan kvalitet. Savremen dizajn. Hrana nadohvat ruke.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Frižider cover 1
 • Svežina koja traje

  UNION frižideri čuvaju dugotrajnu svežinu svih vaših omiljenih namirnica.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Frižider cover 2
 • Frižideri baš po vašoj meri

  Jednostavnost upotrebe, maksimalna ekonomičnost i mnogo prostora za odlaganje.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Frižider cover 3

VAŠ NOVI ČLAN PORODICE

Kako izabrati odgovarajući frižider za vaš dom?

Otkako je „otkriveno“ da hladnoća i niže temperature čuvaju svežinu i kvalitet hrane, frižideri su postali nezamenljivi i obavezni deo svakog domaćinstva. Jednostavno, kuhinja bez frižidera nema „dušu i srce“.

UNION electronics - Vaš novi član porodice - Frižider 1Nekada je kupovina ovih uređaja bila znatno jednostavnija, budući da na tržištu nije postojalo toliko različitih modela. Danas je situacija obratna. Dakle, izbor frižidera je mnogo veći, što prosečnom potrošaču može izgledati zbunjujuće i komplikovano – naročito uz razvoj pametnih frižidera i tzv. pametnih kuhinji.

Međutim, budite sigurni da ne treba da brinete. Raznovrsnost frižidera i kriterijuma za odabir istog omogućava vam da kupite frižider koji odgovara baš vašim porodičnim i individualnim potrebama. Ta odluka, inače, zavisi od mnogih faktora, kao što su – koliko članova porodice imate, prostor u kuhinji, koliko hrane planirate da zamrznete, koliko vam cena i potrošnja struje znače i slično.

Da bismo vam olakšali taj izbor, napravili smo listu od nekoliko najvažnijih stvari koje će vam sigurno pomoći u odabiru frižidera po vašoj meri.

 1. Izaberite odgovarajuću konfiguraciju (vrstu) frižidera
  Svaki frižider treba da bude dovoljno prostran, odnosno optimalnog kapaciteta kako biste u njega mogli da stavite sve namirnice i napitke koji su vam neophodni. S tim u vezi, postoje tri osnovne vrste frižidera sa različitim konfiguracijama.
  Kombinovani frižideri. U pitanju su frižideri koji istovremeno poseduju i zamrzivač – sa gornje ili donje strane. Ovi frižideri predstavljaju najčešći izbor velikog broja kupaca, s obzirom na to da su praktični, kompaktni, ne zauzimaju mnogo prostora i pogodni za čuvanje svih namirnica. Jedan od njih je svakako UNION frižider sa zamrzivačem RFT 263, sa kojim nema greške.
  Ove frižidere vole i male i velike kuhinje, što znači da se uklapaju vrlo brzo i lako.
  Side-by-side frižideri. Radi se o frižiderima koje možete takođe prepoznati po nazivu „dvokrilni frižideri“. Odlično rešenje za veće kuhinje, dok zamrzivač i odeljak za hranu stoje jedan pored drugog. Skuplja investicija, ali pogodna za čuvanje većeg broja namirnica.
  – Frižideri sa francuskim vratima. Ovi frižideri predstavljaju mešavinu kombinovanih friždiera i side-by-side frižidera.
 1. Veličina jeste bitna
  Ovde govorimo, pre svega, o dve veličine – dimenzije vaše kuhinje od kojih direktno zavisi i veličina frižidera koji želite da kupite. Dobro odmerite prostor u svojoj kuhinji, kao i mesto na kome bi se novi frižider nalazio. Uvek uzmite u obzir i ostavite još dodatnih nekoliko centimetara udaljenosti od zidova i ostalih kuhinjskih elemenata, kako bi frižider mogao perfektno da stane. Sve to pažljivo razmišljajući o kapacitetu i vodeći se potrebama svoga doma, svoje porodice.
 1. UNION electronics - Vaš novi član porodice - Frižider 2Uzmite u obzir energetsku efikasnost frižidera
  Frižideri su jedan od najvećih potrošača struje u svakom domaćinstvu. Što je frižider veći, veća će biti i potrošnja električne energije. Međutim, glavna odlika kvalitetnih i ekonomičnih frižidera je da oni imaju sposobnost da troše manje električne energije. Noviji modeli, zahvaljujući poboljšanjima u pogledu kompresije i izolacije, troše mnogo manje struje nego stariji modeli.
  Ukoliko frižider ima oznaku A+, znajte da je to siguran izbor koji vam značajno štedi na računu za struju. Oni su najefikasiji u pogledu uštede električne energije i novca. Ukoliko vam je ova stavka bitna, nećete pogrešiti ako izaberete  UNION frižider sa jednim vratima RSD 2653.
  Gde su računi manji, tu je i sreća veća!
 1. Obratite pažnju i na kvalitet, funkcionalnost i unutrašnjost frižidera
  Veliki broj ljudi zapostavlja ovu „primesu“ pri kupovini frižidera, iako je ona bitna. Funkcionalnost frižidera vraća nas na početak ovog teksta – koju hranu najviše volite da kuvate i pripremate? Da li želite da frižider ima napredne funkcije zamrzavanja ili odmrzavanja?
  S tim u vezi, obratite pažnju na ladice i police unutar frižidera, kao i njihov položaj. Da li postoji odeljak za jaja, vitrina za vina, podesive police i ladice sa temperaturnim režimom podešavanja…
 1. Cena igra veliku ulogu
  Važno je da odaberete frižider koji odgovara potrebama vaše porodice, ali i vašem novčaniku. Kako se ne biste našli u bilo kakvom finansijskom problemu, pre kupovine frižidera obavezno odredite koliki budžet možete da izdvojite za ovu investiciju koja u svakom smislu treba da vam se isplati. Naročito u pogledu kvaliteta i dugovečnosti.
  Dobra vest je da danas postoje kvalitetni frižideri, po nižoj ceni. U UNIONU vas uvek čekaju ekonomični frižideri, baš po vašoj meri.

Nadamo se da smo vam ovim savetima olakšali izbor. Ukoliko i dalje imate bilo kakvih nedoumica, imajte u vidu da vam UNION nudi frižidere koji prestavljaju jedinstveni spoj inovativne tehnologije, kvaliteta i niske cene pristupačne za vaš budžet.

UNION frižideri – Za svežu hranu i topao dom.