• Prava vrednost dobrih stvari

  UNION sudomašine – Programi pranja za sve vaše potrebe u jednom uređaju!

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Sudomašina cover 1
 • Čisto posuđe u svakom trenutku

  Opustite se i očekujte najbolje rezultate pranja uz minimalnu potrošnju vode.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Sudomašina cover 2
 • Vaš najodaniji asistent u kuhinji

  Pored UNION sudomašina nije vam potrebna dodatna pomoć. Visok kvalitet – niski troškovi.

  UNION electronics - Vaš novi član porodice - Sudomašina cover 3

VAŠ NOVI ČLAN PORODICE

Izaberite savršenu mašinu za pranje sudova za vaš dom – Lako i bez problema!

Sudomašina danas je jedan od glavnih kućnih uređaja većine domaćinstava.
Potpuno je nebitno da li stanujete sami, sa porodicom ili drugim bliskim osobama, mašina za pranje posuđa predstavlja vrsnog kuhinjskog asistenta koji vam mnogo štedi vreme i energiju. I sami znate koliko glavobolja zadaje ručno pranje sudova, a da ne pričamo koži ruku i šaka koja može postati oštećena usled upotrebe deterdženta toliko dugo godina.

UNION electronics - Vaš novi član porodice - Sudomašina 1Međutim, u slučaju da još ne posedujete mašinu za sudove, a razmišljate da kupite ovaj veoma korisni i praktični kućni uređaj, važno je da zaista odaberete sudomašinu koja u celosti odgovara vašim potrebama. Činjenica jeste da se mašina za sudove ne kupuje svakog dana, što kupovinu ovog uređaja bele tehnike čini dugotrajnom investicijom za vaš dom.

Takođe, na tržištu je dostupan veliki broj sudomašina, različitih funkcija i opcija, vrsta i dimenzija, i to naročito zahvaljujući velikim tehnološkim inovacijama u poslednjih nekoliko godina. Samim tim, potrošač se može naći pred izborom koji se, naizgled, može učiniti komplikovanim i zbunjujućim.

Ali, nemojte unapred da brinete. UNION vam pruža savete koji će vam omogućiti da vaš prvi izbor sudomašine bude ujedno i idealan i kvalitetan – baš po vašoj meri.

 1. Prostor u kuhinji

Prva i najvažnija stvar koju treba da uradite pre kupovine nove sudomašine jeste da se postarate da u vašoj kuhinji postoji dovoljna prostora za ovaj uređaj.

Dakle, premerite dimenzije prostora koji ste „rezervisali“ za vašu sudomašinu, kao novog „člana domaćinstva“, kako biste osigurali da sve savršeno i optimalno može da stane. U zavisnosti od vrste sudomašine, koja odgovara vašim potrebama, nju možete staviti na radnu površinu ili ispod radne površine.

 1. Vrste sudomašina

Dolazimo do veoma relevantne stvari i pitanja, a to je – koji tip, odnosno vrstu sudomašine odabrati za vaš dom? U osnovi postoje tri vrste mašina za pranje sudova.

Potpuno ugradne ili potpuno integrisane mašine za pranje sudova. Kao što im i naziv govori, ove sudomašine se u celosti ugrađuju u radnu površinu, odnosno smeštaju se u kuhinjske elemente. Ovom mašinom upravljate preko ploče koja se nalazi na gornjem delu vrata.

Delimično ugradne ili delimično integrisane (poluintegrisane) mašine za sudove. Poput potpuno ugradnih, i ove mašine se ugrađuju u kuhinjske elemente, s tom razlikom da da se sve funkcije i komande za upravljanje vide. I upravo ova osobina čini da se delimično ugradnim sudomašinama može lakše upravljati i rukovati, jer nije potrebno da ih otvarate da biste ga pokrenuli.

Samostojeće ili samostalne mašine za pranje sudova. One su savršen izbor za svakog domaćina ili domaćicu ukoliko dizajn i enterijer vaše kuhinje ne dozvoljava ugradnju istih.

Suštinski posmatrano, ne postoje razlike između ovih tipova mašina za sudove, osim u pogledu dimenzija i (ne)mogućnosti njihove ugradnje i uklapanja u dizajn vaše kuhinje.

 1. UNION electronics - Vaš novi član porodice - Sudomašina 2Kapacitet sudomašina

Kapacitet sudomašine podrazumeva koliko komada posuđa, odnosno kompleta sudova može u nju stati. Taj podatak već možete videti i sami na osnovu opisa mašine, a povratno, izbor zavisi od količine vašeg posuđa (tanjira – plitkih, dubokih – čaša, šolja, escajga, šerpi, tiganja…).

Ukoliko vaše domaćinstvo broji veći broj članova, te je pranje većeg broja sudova praktično svakodnevica za vas, onda treba da izaberete sudomašinu sa većim kapacitetom. Na tržištu su danas uglavnom dostupne mašine za pranje sudova sa kapacitetom od četiri do 18 kompleta.

Ukoliko ste manja porodica sa 2 do 3 člana, ili ste, pak, mladi bračni par koji uređuje svoju kuhinju, optimalan izbor za vas jesu sudomašine od 8 do 12 kompleta. UNION je vodio računa o ovome, zbog čega kod nas možete naći kvalitetnu i veoma povoljnu UNION mašina za pranje sudova VY 15-60 za 12 kompleta posuđa.

Obe sudomašine su prikladne za veće ili manje porodice, kao i za veće ili manje kuhinje. I ono što je još važnije – do detalja i tančine čiste vaše posuđe, uklanjajući fleke, tvrdokorne mrlje i tragove prljavština na mestima koje je nemoguće ili teško ukloniti običnim ručnim pranjem.

 1. Pranje i energetska efikasnost

Naredna stavka o kojoj treba da vodite računa jesu mogućnosti i programi pranja sudomašina. U zavisnosti od modela, postoje i različite funkcije, zahvaljujući kojima se sudomašina brine o vašem posuđu.

Neke od standardnih funkcija i programa pranja uključuju, između ostalog, pretpranje, pranje toplom vodom zajedno sa deterdžentom za pranje, ispiranje sredstva za pranje, ali i sušenje sudova vrelim vazduhom.

UNION sudomašine su više od svega navedenog. Kvalitet po meri vašeg novčanika nadohvat ruke! UNION mašine za sudove odlikuje klasa pranja A++, sa 6 programa pranja (pretpranje, brzo pranje, eco pranje, super pranje i brzo čišćenje, pranje osetljivog posuđa na 40 stepeni, kao i intenzivno pranje na temperaturi od 65 stepeni).

Spomenuli smo na nekoliko mesta da su UNION mašine za pranje sudova ekonomične. I zaista je tako. Naime, kada birate sudomašinu, obratite pažnju na njenu energetsku efikasnost, odnosno energetski razred. Naše mašine za sudove spadaju u energetski razred A+, koji osiguravaju da vaši računi za struju i vodu u svakom trenutku ostanu niski.

 1. Fleksibilnost i praktičnost

Važna stvar je da sudomašine budu vaši praktični saveznici u kuhinji.

Nadamo se da smo vam ovim savetima pomogli da izaberete mašinu za sudove koja vam savršeno odgovara. To znači da sudomašinu treba da punite uz najmanje moguće napore, uz lagodno i lako podizanje donje korpe na visinu koja vam omogućava punjenje i pražnjenje. To takođe znači da treba da izaberete mašinu sa odloženim startom rada, jer na taj način možete bolje upravljati vremenom početka rada i ciklusa vaše mašine, što se uklapa u vaš vremenski raspored.

Uz opcije brzog i intenzivnog pranja, nikada vam neće nedostajati čisti tanjiri.

Neka ručno pranje postane daleka prošlost za vas i vašu porodicu, uz UNION mašine za pranje sudova, koje štede novac, ali i prostor u vašoj kuhinji. Malih dimenzija, ali velikih kapaciteta, pružaju dovoljno prostora za sve sudove koje želite da operete pružajući im blistavu čistinu. Bez fleka, bez mrlja i mukotrpnog ručnog pranja, uz fantastičan balans kvaliteta i cene. Probajte i uverite se i sami.

UNION – Čistoća koju možete da priuštite!