• Klima uređaji za svaki dom

  Bolje, isplativije i energetski efikasnije rešenje prilagođeno svakom domaćinstvu.

  klima uredjaji-background3
 • Prijatna atmosfera u svakom trenutku

  Obezbedite ugodnu, relaksirajuću i pozitivnu energiju u vašem domu.

  klima uredjaji-background1
 • Ambijent po vašem ukusu

  Alternativna opcija za grejanje/hlađenje kad god vama odgovara.

  klima uredjaji-background2

UNION – Energetski isplativa rešenja za svako domaćinstvo

Klima uređaji su uređaji zahvaljujući kojima se energija prebacuje iz jednog u drugo okruženje, odnosno ambijent. Ovi aparati uzimaju energiju iz spoljašnje sredine, prenose je i prebacuju u unutrašnjost objekta gde je neophodno grejanje/hlađenje.

Pojam klima uređaj ili klimatizacija najčešće vezujemo samo za rashladni sistem. Klimatizacija je mogućnost upravljanja temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom i distribucijom vazduha i shodno tome poseduje sledeće funkcije:

Hlađenje: klima uređaji pružaju preciznu (digitalnu) kontrolu temperature. Uvek možete stvoriti okruženje u kojem se osećate najbolje, uz izbor prave temperature. Ne samo da stvaraju komfor, već se uz njih osećate svežije i aktivno čak i u najekstremnijim spoljnim uslovima – inverter klime.

Grejanje: klima uređaji mogu pružiti i grejanje. Standardno sadrže toplotnu pumpu koja omogućuje grejanje, pri spoljnoj temperaturi iznad -5 stepeni C. U kvalitetnijim uređajima je inverter sistem koji omogućuje grejanje i na temperaturama iznad -15 stepeni. Omogućuje uživanje uz savršeno konstantnu temperaturu tokom cele godine, bez obzira na spoljne uslove. Predstavlja ekološki prihvatljiva alternativa za tradicionalne načine grejanja zbog toga što energiju spoljnog vazduha (zagrеjanog) prenosi u unutrašnjost prostora.

Prečišćavanje: Uređaji sadrže posebne filtere koji apsorbiraju prašinu, dim i ostale nečistoće iz vazduha i tako mogu proizvesti svež, čisti vazduh. Može posedovati i polen filter koji se preporučuje osobama sa alergijama i jonizator

Odvlaživanje: U režimu hlađenja klima uređaj može održavati određenu vlažnost vazduha, pružajući osećaj kvalitetnijeg i svežeg vazduha. Pravilna vlažnost vazduha sprečava širenje plesni (buđi) i lišajeva što takođe povoljno utiče na osobe sa alergijama. Smatra se da je 40-60% prijatna vlažnost vazduha za ljudski organizam. Možete koristiti i odvlaživače vazduha

Ventilacija: Klima uređaji mogu posedovati funkciju ventilacije. Uzimajući vazduh iz unutrašnjosti prostorije klima uređaj ga zamenjuje sa spoljnim – svežim vazduhom koji zatim ubacuje u prostoriju. U međusezoni, kada grejanje/hlađenje nije potrebno, ventilacija može raditi zasebno i biti vrlo korisna.

UNION Klime – Sigurno rešenje za vaš dom

UNION, podstaknut zahtevima ljudi za energetski ekonomičnim, ali i kvalitetnim i inovativnim rešenjima, nudi svakom domaćinstvu toplotne pumpe po meri vašeg budžeta i doma.

Kod nas možete pronaći inverter i standardne klima uređaje.

klima-inverter

INVERTER KLIMA UREĐAJI

klima-standardna

STANDARDNI KLIMA UREĐAJI

Prednosti naših klima uređaji su višestruki. Na prvom mestu, imaćete znatno niže troškove grejanja/hlađenja. Njihovo održavanje je jednostavno, energetski gubici su manji, a njihov sistem ima znatno manje delova koji se kvare i troše vremenom.

Takođe, naši klima uređaji su bezbednosno efikasnije rešenje u poređenju sa sistemima koji rade na principu sagorevanja goriva. Radni vek pouzdanih i kvalitetnih UNION Energy klima uređaja je dugotrajniji, dok istovremeno predstavljaju eco-friendly rešenje. Tokom letnjeg perioda, naše klime možete iskoristiti i za hlađenje.

UNION Klima uređaji – Izbor koji se isplati.

UE-12_18_24_WINFL.WIFI-removebg-preview

UE-12WINFL.WIFI

KLIMA UREĐAJ INVERTER

Kada želite u svom domu da imate pametnu investiciju, sa UNION inverter klima uređajem nema greške. Velika ušteda na duže staze, minimalni troškovi za račune, kvalitetan sistem grejanja/hlađenja sa kojim uvek dobijate više.